AKTUALITY

Příspěvky

Doporučujeme knihu Neklidná léta 1938–1945 na Jablonecku a Semilsku

4. 3. 2019

Jak napovídá název, kniha zachycuje časový úsek dramatických let 1938 až 1945 v poměrně úzké oblasti Jablonecka a Semilska. Sleduje všechny nejdůležitější události, k nimž tehdy v regionu došlo, ale nevyhýbá se kvůli kontextu ani zmínkám o událostech celonárodního významu.
Hlavním záměrem knihy je zachytit osudy českých obyvatel Jablonecka a Semilska od období všeobecné mobilizace v září 1938 přes tzv. druhou republiku až po okupaci Čech a Moravy nacistickým Německem v březnu 1939.

Největší důraz je kladen na přiblížení českého národního odboje v celé šíři jeho záběru, tedy odboje vojenského i civilního, zvláštní pozornosti se také těší samý závěr války a popis událostí spojených s činností místních povstaleckých jednotek a partyzánských oddílů. Text knihy doprovází velké množství obrazových dokumentů.

Celý příspěvek | Rubrika: AKTUALITY | Komentářů: 0

Spolek najdete na Facebooku

4. 3. 2019

Celý příspěvek | Rubrika: AKTUALITY | Komentářů: 1

Nové webové stránky

25. 2. 2019

Webové stránky spolku oficiálně spuštěny dne 25. 2. 2019. Těšíme se na vaše postřehy a připomínky. Pište a sdílejte dál!

Celý příspěvek | Rubrika: AKTUALITY | Komentářů: 0

« předchozí