ŠVEHLOVA CESTA 2024

6. 3. 2024

svehlova-cesta-2024.jpg

Vážení přátelé,

dovoluji si Vám zaslat pozvánku na další ročník tradiční vlastivědné pouti po stopách státníka první republiky Antonína Švehly s názvem Švehlova cesta.

Akce je pod záštitou starosty MČ Praha 15 Michala Fischera a poslance PSP ČR Milana Wenzla s finanční podporou MČ Praha 15.

Hlavním pozvaným hostem je ministr zemědělství Marek Výborný, který přislíbil účast.

Mimo tradiční organizace (Sokol, Junák, Baráčníci, Selská jízda, Masarykova společnost, Demokratický klub atd.), jsou pozváni také zástupci hlavních zemědělských organizací (Agrární komora ČR, Asociace soukromého zemědělství ČR, Zemědělský svaz ČR).

Na akci bude poprvé představen prapor SAŠ s heslem Venkov jedna rodina (které bylo také vlastní našemu demokratickému státníku Antonínu Švehlovi) a chceme svoji činností přispět ke svornosti českých zemědělců a slibu na náš prapor k hodnotám státníka Antonína Švehly, který byl ochráncem všech zemědělců v rámci tehdejší agrární strany.

Slavnostní zakončení vlastivědné pouti po stopách státníka bude ukončeno v prostorách komunitního centra Farní dvůr s programem a pohoštěním, které zajistí sponzorsky poslanec Milan Wenzl a sedlák Radek Hyhlan (nositelé pamětní medaile Antonína Švehly).

Nositelem pamětních medailí jsou také mj. MČ Praha 15, Národní zemědělské muzeum a Knihovna Antonína Švehly.

S ohledem na organizaci Vás tímto žádáme laskavě o potvrzení Vaší účasti (RSVP).

Děkuji a jsem s úctou a přáním mnoho dobrého

Mgr. Pavel Černý, předseda Společnosti Antonína Švehly, z.s.

gsm: +420 608 515 271

www.antoninsvehla.cz