Dopis členům rady města Jablonec nad Nisou

20. 6. 2019

Jako spolek jsme konsternováni skutečností, že rada města bude jednat již 20. 6. 2019 o podání výpovědi z nájemní smlouvy č. 552-2013-OE/OMP (Kulturní dům v Kokoníně), který je významným způsobem provázán s činností našeho spolku a může být za daných podmínek pro náš spolek likvidačním. Za závažné také považujeme fakt, že jsme nebyli předem zpraveni o této skutečnosti a návrh nebyl náležitě zdůvodněn.

S ohledem na to, že výše uvedené změny ve vedení zatím ještě nejsou zaznamenány rejstříkovým soudem a budou se řešit v nejbližší době, navrhuje odložení projednávání daného bodu až na dobu, kdy na tuto skutečnost budeme schopni adekvátně právním způsobem reagovat (minimálně na další jednání rady).

Jsme si vědomi toho, že dané rozhodnutí může významným způsobem poškodit občany Kokonína a nechceme jen lhostejně přihlížet případné újmě. Proto se navrhujeme, aby takovému rozhodnutí předcházelo jednání mezi naším spolkem a vedením města. V případě neakceptace našeho návrhu zvažujeme formy veřejného protestu a budeme se obracet na sdělovací prostředky.

S pozdravem

Mgr. Bc. Jan Kopal, předseda spolku Kokonín z.s.
mobil: +420606581871
e-mail: jan.kopal1977@seznam.cz

19. července 2019

Zaslaná odpověď:

Dobrý den pane Kopale,

děkuji za rychlou reakci. Určitě ZM sledujte. Samozřejmě doplním jen to, že ZM rozhodne, zda smlouvu vypoví či nikoli a popř. doplní nebo nedoplní důvod její výpovědi. Věřím, že v případě, že se ZM rozhodne smlouvu se spolkem vypovědět, pak budete mít možnost se přihlásit do VŘ na nového nájemce. Hezký den

Mgr. David Mánek

náměstek primátora pro oblast humanitní