Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvě stanoviska Společnosti Antonína Švehly

15. 6. 2020

1. Shromáždění u busty státníka Antonína Švehly za naši kulturu

 

Vážení přátelé,

 
dovoluji si Vás pozvat na shromáždění u busty státníka Antonína Švehly v Praze 15, které bude již tuto sobotu 13. 6. od 15 hodin u busty a jeho účelem bude vyjádřit solidaritu s osudem mnoha světových památek, soch a bust, které jsou poslední dobou ve významné šíři obětí vandalských útoků.
 
Busta státníka Antonína Švehly byla již dvakrát taktéž obětí útoku vandalů.
 
Prosím přijďte spontánně vyjádřit podporu našim památkám tuto sobotu k bustě státníka první republiky a přítele prezidenta TGM Antonína Švehly.
 
Omlouvám se za rychlejší formu pozvání, bylo dáno našim překvapením před barbarskými činy násilí, které prožívá celý západní svět.
 
Velmi nás zasáhl dnešní útok na sochu státníka Sira Winstona Churchilla v Praze, který byl velkou osobností a demokratem, jedním z vítězů nad nacismem, bojovníkem proti komunismu a opravdovým demokratem.
 
 
Děkuji a přeji vše dobré
 
S úctou
 
Mgr. Pavel Černý, předseda Společnosti Antonína Švehly, z.s.
gsm: +420 608 515 271
 

 

 

2. Shromáždění u busty státníka Antonína Švehly zrušeno (bouřka)

 
Vážení přátelé, 
 
kvůli silné bouři jsme byli nuceni naše shromáždění u busty státníka Antonína Švehly pro podporu našim památkám odložit.
 
Nicméně jsme u vybraných poslanců požádali, aby iniciovali zpřísnění zákonů proti vandalským či kriminálním útokům proti památkám, bustám, sochám a památníkům.
 
V kontextu toho budu působit i mezi kolegy muzejníky, historiky či kulturními pracovníky. Naše památky, naše dědictví! WE SHALL NEVER SURRENDER (Sir Winston Churchill)
 
Děkuji za pochopení
 
S úctou a přáním dobrého
 
Mgr. Pavel Černý, předseda Společnosti Antonína Švehly, z.s.
gsm: +420 608 515 271
 
 
 
socha-churchil-2.jpg