Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hold odvaze a improvizaci

21. 3. 2020

Ukázkovým příkladem je komediant a principál Jan Hrušínský, který vykřikuje do světa, že kvůli vládě chcípne hlady. Směje se mu celá republika.

V protikladu k tomu vystupuje hrdinství zástupu bezejmenných hrdinů pracujících v profesích policistů, zdravotníků, vojáků, prodavačů, řidičů MHD, celníků, pracovníků doručovacích společností a mnohých dalších. Tisíce odhodlaných dobrovolníků také vypovídá o odvaze a statečnosti naší společnosti. V mnohém připomínají Angličany během náletů na Londýn za II. světové války.

Český národ opakovaně prokázal, že v těžkých dobách vyniká svou schopností improvizace, kdy odkojen školou Ládi Hrušky hravě nalezne náhražky a substituty pro cokoliv. Odborníci se nestačí divit a laici žasnout. A tak se vesele šijí roušky pro ostatní bez ohledu na vlastní pohodlí a riziko.

A s koronavirem se také Češi vypořádají po svém. V prvé řadě s humorem. Tolik vydařených vtipů a anekdot jako v této době, jsem už dlouho nezažil. Pevně věřím tomu, že i skutečný virus se podaří porazit také díky fištrónu českých vědců.

Mgr. Bc. Jan Kopal

 

Image result for lékaři