KDO SE PŘIDÁ K PATRIOTŮM?

5. 11. 2019

Výsledek obrázku pro sídliště proseč jablonec nad Nisou

Dobrý den pane primátore,

omlouvám se, že odepisuji se zpožděním, byl jsem velice pracovně vytížený. Děkujeme za Váš zájem o naší Petici proti další zástavbě sídliště Proseč. Jsme potěšeni, že zastupitelstvo projednalo Petici na veřejném zasedání dne 17. 10. 2019 , kam jsme byli srdečně pozváni.

V usnesení je zahrnuto, že bude spuštěn podnět na pořízení změny územního plánu . Až to bude aktuální, chtěli bychom být u toho. Nechceme jen změny v  „ nějaké míře"!  Stále trváme, jak je uvedeno v Petici, nezastavovat parcely č. 729,730, 722/1, 722/2.  Nejsme proti další výstavbě v Jablonci, ale někde jinde.  Spíše opravit městské byty. Možná by stálo za to, uvést v Jabloneckém měsíčníku kolik vlastní město bytů, kolik je opraveno, kolik schází opravit. Sám určitě víte, že je jich dost. Jsem trochu odbočil, promiňte!

Skoro každý den se setkávám a osobně hovořím s obyvateli sídliště Horní Proseč, konkrétně v této lokalitě při procházkách (louka, lesy). Stále nás to utvrzuje v tom, že při troše dobré vůle lze ponechat tuto lokalitu nezastavěnou, zachovat vesnický ráz krajiny pro občany,  a to nejen, co zde bydlíme, ale pro celou  jabloneckou veřejnost. Dále i pro migrující zvěř. Toto konstatovali i myslivci. V neposlední řadě je tam zásobárna vody,  dle vodohospodářů 4 prameny, dále mokřady. V tomto uspěchaném světě je potřebná péče o každou kapku vody!

Smeťák,  prosím,  převeďte někam jinam  ano - souhlas ( nákladní auta, hluk, zápach, nebezpečí požáru ). Rybníček zrevitalizovat, ano - souhlas.

Tolik asi k této záležitosti. Věříme, že zastupitelé MÚ na odboru územního plánování najdou adekvátní řešení ve prospěch obou stran. Předem děkujeme.

Výsledek obrázku pro sídliště proseč jablonec nad Nisou

Vlastně, když již Vám píši, dovolte mi ještě jednu závažnou připomínku. Týká se kočkovité šelmy na Prosečském vrchu. Putuje sem tam již přes měsíc ! Do kdy se budeme muset  ještě bát o své životy, nechodit do lesa (omezování svobody). Nechci panikařit, ale čeká se až to někdo z nás odnese ?  Platíme si daně, co podniká PČR  t(ermovize, služební psi), MěPolicie - pátrání, myslivci - psi, LČR - lesní stráž, další možnosti. Omlouvám se za zdržení. Děkuji.

Za petiční výbor Prosečského sídliště přeje hezký den

Bc. Pauch Karel.

P.S.: Další stanovisko od pana  arch. ing. Novosada

Dobrý den,

průzkum prováděn nebyl, pouze místní šetření.

Návrh byl z mojí vlastní iniciativy, respektive na žádost pana Opatrného, který tam dlouho bydlel.

Ukázal to, co jsem si myslel a to, že finančně je jakákoliv „malá“ verze výstavby nesmysl a „velká“ bytová verze nepřichází v úvahu.

Takový byl i závěr výboru. Neznám ale podmínky převedení od pozemkového fondu.

S pozdravem

Ing. Arch. Ondřej Novosad